Hvornår skal bilen synes?

Ved et syn af bilen er det ikke udseendet der lægges vægt på. Om bilen er nymalet og har lidt overfladisk rust er uden den store betydning, der fokuseres i stedet på om der er fejl eller mangler der har betydning for sikkerhed og miljø. Synet er lovpligtigt og skal foretages med jævne mellemrum og tager typisk ikke mere end 20 minutter.

 

Hvornår skal køretøjet til syn?

Hvornår bilen skal til syn afhænger af køretøjstypen, brugen m.m. Generelt gælder det for private at en almindelig personbil skal til periodisk syn fire år efter første indregistrering, herefter hvert andet år. Der kan dog ske afvigelser, hvis bilen bliver synet imellem disse intervaller, hvilket eksempelvis sker i forbindelse med ejerskifte eller ved montering af anhængertræk.
Du behøver ikke selv at holde styr på hvornår bilen skal synes. Du vil automatisk modtage en indkaldelse i din e-boks, eller som almindelig post hvis du er frataget e-boks. Det er dog dig selv der har ansvaret for at få bilen synet i tide, men du vil altid modtage indkaldelsen otte uger inden synsfristen.

 

Hvis du ikke syner køretøjet til tiden

Hvis du ikke får synet dit køretøj til tiden – typisk inden for 53 dage, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer og risikerer at modtage en bøde på 2000 kroner.

 

Kan fristen for bilsynet rykkes?

Fristen for bilsynet kan desværre typisk ikke rykkes. Kun i særlige tilfælde er det muligt af få udsat fristen, for eksempel hvis køretøjet er blev stjålet.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at få køretøjet synet?

Alle køretøjer skal synes. Hvis du ikke ønsker at dit køretøj skal synes, skal du afmelde det hos Skat, hvorefter nummerpladerne skal tages af køretøjet.

Skal din bil snart til syn? Du kan med fordel få et servicetjek hos Hella Service Partner.

 

Comments are closed.