Gode råd til bilferien

Ferien bliver for mange danskere brugt på kør-selv-ferier i enten ind- eller udlandet. Derfor skal man selvfølgelig have alle de vigtigste ting med i bilen. Og i den forbindelse har vi lavet en tjekliste, så du ikke glemmer noget til ferien.

 

Husk passet:
Hvis turen går til en destination udenfor de danske grænser, skal passet selvfølgelig med. Husk at få tjekket alle i familiens pas igennem før rejsen, så I ikke bliver afvist ved grænsen. Børn, uanset alder, skal have deres eget pas. Vær opmærksom på, at der for nogle lande gælder specielle regler, så dit pas skal være gyldigt seks måneder ud over rejsens varighed. Tjek derfor op på, om der er nogle specielle regler i de lande, som du skal rejse til.

Underholdning til bagsædet:
Kør-selv-ferier kan nogle gange blive både lange og trættende, så det er vigtigt at holde sig beskæftiget – især hvis man har børn med i bilen. Så husk at få pakket noget underholdning til de små på bagsædet, så de også kan holde til hele turen. Det kan være bøger, noget papir og farver, favoritlegetøjet eller en tablet til at se en film eller to.

Lidt godt til ganen:
Det er vigtigt, at man ikke går sukkerkold, når man er på tur. Derfor er det vigtigt at have noget at spise med til køreturen. Om det er et par hjemmelavede sandwich, lidt frisk frugt eller noget slik kan man vælge efter humør. Men det er altid godt at have lidt til at fylde depoterne op med.

De officielle papirer:
Det siger sig selv, at man skal have sit kørekort og bilens papirer med, når man tager på kør-selv-ferie. Det er selvfølgelig noget, der altid er med i bilen, men der er altid en god idé lige at tjekke det en ekstra gang før man kører på ferie, så man har helt styr på det.

Det blå sygesikringskort:
Hvis turen går til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, er det vigtigt at medbringe det lille blå sygesikringskort. Det sikrer dig, at hvis du skulle få behov for behandling, mens du er på ferie, er du sikret samme vilkår, som en borger i det land, du rejser i.

Så når du skal pakke bilen til kør-selv-ferie, så husk denne tjekliste – så er du godt kørende. Pas, underholdning til bagsædet, noget at spise, de officielle papirer og det blå sygesikringskort.

Comments are closed.