Hvilke dæk passer til min bil?

Din bil skal køre på dæk som den er typegodkendt til. Såfremt den samme rulleomkreds (+/- 5%) overholdes, det rette hastighedsindeks (også kaldet speedindex) og belastningsindeks (også kaldet loadindex) som minimum bevares, må du gerne montere en anden dimension.

Du kan i mange tilfælde se hvilke dækstørrelser der passer til din bil på indersiden af fordøren i førersiden på bilen. Her viser et mærkat de størrelser dæk som bilen er godkendt til samt det anbefalede dæktryk og belastnings indeks. Tallene kan også findes i bilens instruktionsbog.

 

Lovmæssige krav

Loven siger, at man skal køre på fire ens dæk i forhold til type, dvs. fire sommerdæk, fire vinterdæk eller fire helårsdæk. Dog er det tilladt at blande helårsdæk og vinterdæk hvis de er M+S mærkede ligesom det er lovligt at køre med blandede fabrikater og mønstre, dette er dog bestemt ikke anbefalelsesværdigt, hverken komfort- eller sikkerhedsmæssigt.

 

Sommer- og vinterdæk

Det er vigtigt at dine dæk passer til underlaget, da du ellers ikke kan bremse eller styre din bil optimalt. Skift derfor til sommerdæk sidst på foråret og vinterdæk midt i efteråret. Hvis du vælger helårsdæk, anbefaler vi at du lader bilen stå de dage der er vinterføre.
Hvis du skal til udlandet skal du samtidig være opmærksom på at der i vinterhalvåret kan være særlige krav til dine dæk.
Det er vigtigt at du holder øje med dækkene efter de er kommet på bilen. Tjek jævnligt dæktrykket så du er sikker på at de kan yde det optimale.

 

Har du brug for nye dæk og hjælp til guide? Hos Hella Service Partner har vi altid de dæk, der passer til årstiden, uanset om du er på farten i den varme sommer eller i den bidende vinterkulde.

Comments are closed.