Bremsevæske

Bremserne er den vigtigste del i sikkerhedssystemet i din bil, uden dem kan du ikke tage farten af bilen for at standse eller undgå forhindringer.
Det er derfor også vigtigt at sørge for at få skiftet bremsevæske i tide.

 

Forurening af bremsevæsken

Bremsevæsken er en olie og fra det øjeblik den hældes på bilen fra en lukket beholder, begynder den at optage fugtighed fra luften.

Hver gang bremsecylinderen aktiveres, er der også risiko for at få fugt og snavs ind i beholderen med bremsevæske, hvor det kan blandes med og absorberes af olien. Bl.a. derfor er bremsevæskebeholderen gennemsigtig, så man ikke behøver at åbne for den for at se væskestanden.

 

Klimaet kan svække oliens egenskaber

I Danmark har vi et klima der indeholder en masse regn og fugtig luft. Da vand og fugt reducerer oliens kogepunkt og derved kan være skadeligt for de varme bevægelige dele i bilen, er det vigtigt at erstatte bremsevæsken regelmæssigt.

Skift at bremsevæske sker som regel i forbindelse med service, men hvis du gør det selv, skal du slå op i servicehåndbogen for at finde intervallet for udskiftning af bremsevæske. Ofte er det dog for hver 30.000 – 50.000 km, eller hvert andet år.

 

Kontrol af bremsevæske

Det er nemt at kontrollere bremsevæskestanden. Når du åbner motorhjelmen, skal du finde beholderen til bremsevæske. Du kan slå op i servicehåndbogen hvis du ikke kan finde den. Der er to streger på beholderen, en minimum og en maksimum streg – bremsevæskeniveauet skal ligge her imellem.

 

Hvis du ofte skal fylde bremsevæske på bilen, kan der evt. være noget galt. I så fald bør du kontrollere alle bremser og slanger for utætheder, eller sende bilen til dit lokale Hella Service Partner værksted.

Comments are closed.