Du tænker måske ikke over den. Men faktisk er din tandrem et yderst vigtigt element for din bils motor. Vedligeholder du ikke din tandrem, kan det forvolde motorskader og i værste tilfælde være skyld i, at din bils motor skal udskiftes.

 

Hvad er en tandrem?

Tandremmen en rem, som er lavet af kraftig gummi. ”Tænderne” sidder på indersiden af remmen og griber ind i tandremshjulene. Tandremmen er en essentiel del af bilens motor, som sørger for at akslerne i motoren kører synkront.

Hvad er tandremmens funktion?

Tandremmen sikrer at de 2 aksler i motoren, krumtapaksel og knastaksel, kører i synkront tempo således at ventiler og stempler ligeledes bevæger sig synkront. Tandremmen sikrer at motorgangen forløber jævnt og at bilen har en optimal brændstoføkonomi.

Hvornår ved jeg, at tandremmen skal skiftes?

Tandremmen er ikke lige til at spotte med det blotte øje, da den gemmer sig under en afdækning af hård plast, derfor kan det også være vanskeligt at vide med sikkerhed, hvornår din tandrem trænger til at blive skiftet.

Her er et par gode huskeregler:

  • De fleste biler kan køre mellem 60.000 og 120.000 kilometer, inden tandremmen skal skiftes. Dog kan du ikke kun gå ud fra denne huskeregel, da tandremmen også bliver porøs med alderen. Kører du derfor korte ture og færre kilometer, kan du bruge en anden huskeregel…
  • Nemlig den, at du skal udskifte tandremmen med 4-6 års mellemrum. Dette er den bedste huskeregel for alle bilister, da den er uafhængig af, hvor mange kilometer, du kører i din bil.
  • Det er også en god ide at tjekke din servicebog, hvis du er i tvivl om, hvornår din bil sidst har fået tjekket og skiftet tandrem. Så ved du i hvert fald, hvornår du skal til at overveje at få det gjort igen.

 

Derfor er det vigtigt…

Hør Philip fra et af vores Hella Service Partner-værksteder fortælle, hvorfor det er vigtigt at tjekke op på din bils tandrem.

Er du det mindste i tvivl, kan du finde dit lokale værksted her – så hjælper de dig med at tjekke og evt. udskifte din bils tandrem, så du kan køre sikkert videre uden fare for at ødelægge motoren.

 

Comments are closed.