Hvad tjekkes ved et bilsyn

 

De fleste bilejere oplever eller har oplevet at få en indkaldelse til et periodisk bilsyn. Den første tanke de fleste får er; Hvad koster et bilsyn?
Der er stor forskel når det kommer til priserne på et bilsyn. Det er typisk dyrere at få sin bil synet uden for de store byer, hvor det f.eks. i Vest- og Midtjylland i gennemsnit koster 406 kroner, mens gennemsnitsprisen i storbyerne som f.eks. København er på 352 kroner.
Heldigvis er selve bilsynet ikke den største udgift der er i forbindelse med bilen, men der kan være en række andre ting der skal ordnes før bilen kan blive godkendt til et periodisk syn.
Hvis man ikke får synet bilen inden for synsfristen, koster det 2000 kroner.

 

Typiske fejl på bilerne

Hvert fjerde bilsyn ender med en eller anden form for anmærkning, der kræver et værkstedsbesøg. Men fejlene er dog heldigvis ofte småting som man nemt kan få ordnet. Det er især lygter, dæk, vinduesviskere eller andre småting, der fejler.

 

Omsyn

Hvis synsmanden ikke godkender køretøjet til det periodiske syn, skal du få udbedret de fejl og mangler der er noteret i synsrapporten. Når disse fejl og mangler er blevet ordnet, skal bilen til et omsyn senest 33 dage efter det periodiske bilsyn. Et omsyn er ikke gratis, men koster normalt en smule mindre end det første bilsyn.

 

Få bilen synet via værkstedet

I stedet for at få bilen synet selv, kan man indhente et tilbud fra et værksted. Selv om mekanikerne ikke selv
må syne bilerne, kan du opnå store besparelser, hvis mekanikeren står for det praktiske med at få bilen
afleveret og hentet i synshallen. Mekanikeren kender priserne og du kan samtidig få mulighed for at få
ordnet de ting, der skal ordnes ved bilen uden først at skulle ud og lede efter et nyt værksted.

Skal din bil snart til syn? Kan du med fordel få et servicetjek hos Hella Service Partner.

Comments are closed.