Hvor stor en bil må man køre med kørekort B | Hella Service Partner

Det korte svar er, at et kategori B kørekort gælder til person– og varebiler med en maksimumvægt på 3.500 kg og med plads til ni personer – dette er inkl. chaufføren.
Begge krav skal være overholdt – bilen kan godt have plads til kun tre personer, men have en totalvægt på 4.000 kg. Denne bil må du altså ikke køre med et almindeligt kørekort til personbil.
Disse regler gælder i alle lande i Europa – dog er der nogle steder (stater) i USA, der gerne gør en undtagelse. Nogle udlejningsselskaber lejer minivans ud med plads til helt op til 12-15 passagerer, selvom føreren kun har et kategori B kørekort. Afhængig af stat i USA er det fuldt lovligt at føre personbil med flere end ni personer.

 

Hvilken anhænger må jeg køre med?

Du har altid ret til at køre med en anhænger med en totalvægt på op til 750 kg med et kategori B kørekort – det forudsætter dog, at bilen er godkendt til at kunne trække denne vægt. Har din anhænger en tilladt totalvægt på over 750 kg må den samlede totalvægt på bil og anhænger ikke overstige 3.500 kg.

 

Kørekort erhvervet før 1. maj 2009

Hvis bilens tilladte totalvægt og koblingsvægt ikke overstiger 3.500 kg tilsammen, må din anhænger gerne have en højere tilladt totalvægt end 750 kg. Så længe anhængerens faktiske totalvægt ikke overstiger bilens tilladte koblingsvægt. Denne lempelse gælder dog kun i Danmark.

Comments are closed.